top of page

Verantwoord & duurzaam ondernemen

Heaven in East B&B wil buiten een goede gastgever zijn voor zijn gasten, ook zorgzaam zijn voor de omgeving, het milieu  en lokale ondernemers.

zonnepanelen_kopen.jpg
  • Zonnepanelen op dak

We wekken hierdoor 100% groene energie op en daarmee verlagen we de CO2-footprint van ons huishouden. Met zonnepanelen weten we ook zeker dat de stroom die we gebruiken daadwerkelijk groen is.

  • Dubbele beglazing:

Ons hele huis is voorzien van het merk Thermobel Now201, waardoor het huis is gekwalificeerd met energielabel A.  

  • Geen gas / alles elektra 

Tijdens de intensieve renovatie van ons huis is ervoor gekozen, alles uitsluitend te voorzien voor/van elektra.

 

  • Waterbesparende douches

De knoppen van de douche zijn te regulieren voor minder of meer water    (gebruik) 

  • Zeepdispensers in douche

Geen kleine, losse flessen shampoo, douchegel of conditioner in onze badkamers, maar navulbare zeep dispensers, welke veel hygiënischer zijn in gebruik, maar ook veel beter te doseren, terwijl je doucht  

IMG_0972.heic
  • Zandloper (5) minuten in douche

Hierdoor kan je zien hoeveel tijd en water je gebruikt tijdens het    douchen. Er wereldwijd al meer dan 2,6 miljoen water-bespaarders in gebruik zijn.

 

Met deze herbruikbare flessen wordt een statement gemaakt tegen plastic vervuiling en de Dopper flessen zijn “Cradle to Cradle Certified “. Dit is een certificering voor veilig, herbruikbaar en verantwoordelijk gemaakte producten

 

  • Verwarming is standard lage temperatuur

Deze is geschakeld met een digitaal programma, maar evengoed individueel, handmatig te regelen, na eigen behoefte.  

Dit bedrijf koopt zijn koffie direct bij de koffieboeren in Ethiopië, Kenia en Colombia. Moyee koffie is bosbeschermd, handgepluk, langzaam gedroogd en gebrand tot in perfectie ​

  • Servies en wastafels zijn handgemaakt in Hongarije

Het handgemaakte rode, oranje en blauwe servies is speciaal voor ons gemaakt, met in de koffiekop ons logo geprint. Ook zijn de wastafels in de badkamer afkomstig van Krizs Ceramica. 

Deco badkamer02.JPG
  • Sleutelhangers en accessoires zijn van gekapte Amsterdamse bomen zaagt boomstammen uit de regio Amsterdam tot bruikbaar hout voor het uitvoeren van projecten en het vervaardigen van producten binnen de regio, in samenwerking met haar lokale partners. Daarbij zet Stadshout zich in om de houtketen te optimaliseren door het vergroten van bewustzijn en het onderzoeken van innovatieve houttoepassingen om te zorgen dat het hout zo hoogwaardig mogelijk wordt hergebruikt en geen enkele snipper verspild wordt.

 

  • Geen verspilling van eten/ ontbijt

Wij serveren het ontbijt in porties, waarbij wij graag een aanvulling serveren als daar behoefte aan is, maar zo zorgen wij ervoor dat we geen eten weg moeten gooien. 

 

Deze stichting in Amsterdam Oost, is een leef-, speel-en leerplek, gericht op gezonde ontwikkeling van kinderen. Binnen de veiligheid van de groep en de ondersteuning van begeleidsters kunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen en hun horizon verbreden

bottom of page